Mik azok az intelligens peptidek?

Ne aggódj, nem foglak tömény kémiával bombázni, de szeretném, hogy tudd, mi, miért és hogyan kerül a bőrödre és a bőrödbe!

Peptid görög peptos=emészteni szóból ered.

A peptidek 2-50 aminosavból állnak. Azok, amelyek 50-nél több aminosavból állnak, fehérjéknek nevezzük.

A peptidek meghatározott sorrendben összekapcsolódó α-aminosavak. Az α-aminosavak a fehérjemolekulák építőkövei.

A fehérjék nagy molekulájú, egymáshoz peptid-kötéssel kapcsolódó aminosavakból felépülő vegyületek, melyek az élő szervezet fontos alkotórészei. A peptidek rövidek, a fehérjék hosszúak.

Kozmetikában biológiai szerepük szerint vázfehérjék (elasztin, kollagén, keratin stb.), melyek természetesen megtalálhatóak bőrünkben. Sajnos a kor előrehaladtával, az életmóddal, külső környezeti ártalmakkal ezek a vázfehérjék roncsolódnak, megrövidülnek, de a fehérjbontó enzimek sem kímélik.

Szerencsére a mai fejlett technológiának köszönhetően bonyolult eljárással a kozmetikai ipar képes különböző hatóanyagokat a legkisebb formában előállítani, hogy azok minél könnyebben tudják javítani bőrünk állagát, állapotát, egészségét, működését és kinézetét.

Ugyanis ha minél kisebb egy anyag (jelen esetünkben a peptidek), annál könnyebben tud áthatolni bőrünk rétegein, megtalálva a hibás helyeket (ezért is beszélünk intelligens peptidekről). A könnyebb átjutás mellett előnye még, hogy így gyorsabban tud a láncolatba belekapcsolódni és megkezdeni a beépülést, rekonstrukciót.

Több peptidet különböztetünk meg, hosszúság, forma és alkalmazási terület szerint.

Különböző peptidek más-más problémára nyújtanak megoldást.

A Mesotica segítségével egy kezelésen belül több problémát is kezelhetünk helyspecifikusan nagy hatékonyságú, kollagéntermelést aktiváló peptidekkel.

A botoxszerűen működő, az izomösszehúzódásokat megakadályozó peptidek ellazítják, simítják a rögzült mimikai ráncokat.