Amit mindenkinek tudnia kellene a lakossági termékekről

Mit értek lakossági termék alatt? Azt, amit megveszel a boltban, drogériákban, marketekben, az ázsia centerben.   

És hogy miért nincs benne annyi hatóanyag? Egy jó, erős és tiszta hatóanyag előállítás/kinyerés nem olcsó. Sem a folyamat, sem maga az anyag. Kutatók, orvosok, vegyészmérnökök dolgoznak azon, hogy melyek a legjobb hatóanyagok a bőrnek. Azon belül is adott bőrtípusra, egyedi bőrproblémákra. Egy ilyen kutatás és eljárás évekig is eltarthat. Ezeket le kell tesztelni (arra most nem térnék inkább ki, min vagy miken tesztelnek… sok-sok pont….)  

Súlyos összegekbe kerülnek egyesével is, nem hogy összeadódva, mikor már meg van a kész termék. 

Egy lakossági termék márkának az lényege, hogy minél többen megvegyék és a lehető legkevesebb pénzből állítsák elő. Min tudnak spórolni?

A hatóanyagon és annak  1 adott tubusba rakott mennyiségén. Nézd csak meg az összetevő listát leghátul (INCI)!

INCI jelentése International Nomenclature Cosmetic Ingredient (Kozmetikai Alapanyagok Nemzetközi Elnevezése).

Legelől mindig az szerepel, amiből a legtöbb van benne (víz, alkohol, nátrium-lauril-szulfát /SLS…) és csak a végén tüntetik fel magát a hatóanyagot (ha egyáltalán van benne). Bezzeg a legelejére fantázianévként úgy szerepeltetik, pl. argánolajos ápoló, hialuronsav… Már eleve szégyenletes utóbbinál csak ezt a nevet írni, mert egészen biztos, hogy 100% tisztaságú hialuronsavat ilyen helyeken nem veszel, no meg nem ennyiért! 

Ez egy dolog volt, de másrészt országonként, területenként szabályozva is van, hogy milyen mennyiségben kerülhetnek hatóanyagok a kozmetikumokba. Ugyanis amiket megveszel, azért nem fog felelősséget vállalni senki, hogy ha nem látsz eredményt, változást, ne adj isten reakciód lett tőle, nem mehetsz be az Auchanba, Tescoba, dm-be, hogy kártérítsenek neked. Még ha magához a márkához fordulsz, sem érsz el eredményt. Ők mossák kezeiket: a szabályozott tól-ig arány van benne, arról nem beszélve, hogy komoly ügyvédi hátterük van. 

Ettől függetlenül biztos vannak jó termékek, amiket szeretsz, neked bevált, barátnőd ismerősének 20 évvel fiatalabb lett a kinézete. 🙂 

Viccet félretéve, szerencsére a mai “healthy lifestyle-nak köszönhetően a legtöbb cég törekszik a jóra és szem előtt tartja a javadat.  

Ha úgy érzed: “úú, ez használ”, vedd figyelembe, hogy előtte vagy nem kentél magadra semmit és úgy reagál a bőröd, mint ami neki kedvező. Nem foglalkoztál vele, így issza a kozmetikumot. Vagy sokadik tesztelésre sikerült a számodra, bőrtípusodnak megfelelő szert megvenned.  

Nem mindegy, hogy normál bőrödre egy zsíros, teltebb, száraz/dehidratált bőrre való krémet raksz vagy száraz bőrödre olyat, amiben szárító anyagok vannak. 

Ha Te fontosnak tartod bőröd épségét, állapotát, egészségét, szem előtt tartva bőrtípusod, használj professzionális termékeket! 

Professzionális termék az, amit az orvosod ír fel, veszel meg a gyógyszertárban receptre vagy amit a kozmetikusodtól veszel. Professzióra alapul az ismeretük és előállításuk. Ők azok, akik ismerik a bőröd, a bőrtípusok jellemzőit, ők tudnak neked ajánlani. Beszerzésük végzettséghez kötött. Hatóanyag tartalma magas, célzott, erős és hatásos. 

Amennyiben nem ismered bőrtípusod, jelentkezz be hozzám! Egy rövid beszélgetés után (mely során kikérdezlek szokásaidról, életmódodról) kozmetikai lámpa alatt megnézem bőröd területenként, így teljes képet kapsz jelenlegi státuszodról,  ok-okozati dolgokról, kezelés és termék ajánlásról. 

Várlak szeretettel!

Kovács Vivien Kozmetikus Kecskemét